Reklam

2018'in Çok Beklenen Oyunlar


Koca bir yılı daha geride bıraktık ve 2018 kapıya dayandı. 

Peki yeni yılda oyuncuları bekleyen en iyi oyunlar hangileri?

Oyunlar açısından verimli bir yılı geride bıraktık ve her yıl olduğu gibi Aralık ayını fazlasıyla sakin geçirdik. Artık önümüzde yeni bir yıl ve yepyeni oyunlar var. Siz mevcut oyunlarınızı oynayadurun, ben size gelecek yıl çıkacak en iyi 10 oyunu sıralayıvereyim. Listedeki oyunlara göz atarken 2018 yılında oyuncuları fazlasıyla aksiyonun beklediğini fark edeceksiniz.


Far Cry 5

Platform: PC, PS4, Xbox One

Far Cry 5

Bugüne kadar bizi dünyanın dört bir köşesine sürükleyen, hatta tarih öncesi çağa götüren Far Cry serisinin yeni adresi bu kez gerçek bir yer değil, tamamen hayali bir dünya. Tabii ki hayali olması fantastik olması anlamına gelmiyor. 27 Mart’ta çıkacak Far Cry 5’te kendimizi tam bir Amerikan kasabasında bulacağız. Oyunun geçtiği Hope County’nin açık dünyasına dalmadan önce -serinin tarihinde ilk kez olmak üzere- kendi karakterimizi yaratabileceğiz. Şerif yardımcısı olarak amacımızsa kendini seçilmiş kişi ilan eden Joseph Seed’in kasaba üstünde kurduğu hakimiyete son vermek olacak.


Red Dead Redemption 2

Platform: PS4, Xbox One

Red Dead Redemption 2

Vahşi Batı temalı oyunların kıt olduğu bir dönemde, üstelik Grand Theft Auto serisinin yapımcısı Rockstar Games’ten, hem de yine GTA gibi açık dünya temalı bir oyun çıkıvermişti piyasaya. Oyunculara enfes bir atmosfer ve hikaye sunan Red Dead Redemption’ın yıllardır PC sürümü bekleniyordu ama bunun yerine yeni oyun haberi geldi, üstelik yine sadece konsollar için. Red Dead Redemption 2’nin başrolünde bu kez ilk oyunun baş çetesi Dutch van der Linde’den Arthur Morgan var.

Anthem

Platform: PC, PS4, Xbox One

Anthem

İlk olarak bu yılki E3 fuarında tanıtılan Anthem’in arkasında Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Mass Effect ve Dragon Age gibi serilere imza atan BioWare var. Sadece bu bile Anthem’a dair beklentileri fazlasıyla yükseltmeye yetiyor. Bir aksiyon/RPG oyunu olan Anthem, ilk tanıtımı itibariyle tamamen multiplayer odaklı gibi gözüküp Destiny ile benzerlikler taşısa da yapımcılar senaryo moduna büyük önem verildiğini söylüyorlar. Oyuncuların birer Freelancer rolüne bürünüp açık dünyasını turlayacağı oyun bir erteleme olmazsa sonbahar aylarında piyasada olacak.


God of War

Platform: PS4

God of War

Kratos’un yıllardır bitmek bilmeyen mücadelesi bu kez bambaşka bir yola giriyor. 2005 yılında PS2 için çıkan ilk oyundan itibaren bizi saf aksiyon peşinde sürükleyen God of War, bu kez Kratos ile daha yakın bir bağ kurmamızı sağlayacak. Bunun nedeniyse oyunda Kratos’un yanı sıra oğlu Atreus’un da yer alıyor olması. Oğlunu hem koruyan, hem de eğiten Kratos’un yeni macerasındaki önemli değişikliklerden biri de serinin tümüne konu olan Yunan mitolojisinin yerini Nors mitolojisinin alıyor olması.

Metro Exodus

Platform: PC, PS4, Xbox One


Metro Exodus

Metro serisi hem kitapları, hem de oyunları ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Serinin devamını bekleyen oyuncular, Metro Exodus’un bu yılki E3 tanıtımını soluksuz izlediler. Hikayenin ve atmosferin başrolde olacağı oyun bizi bu kez 2036 yılına götürecek. Nükleer savaş sonrası yerle bir olan dünyada hayatta kalmayı başaran insanlar hem yaratıklar, hem de iç savaş ile boğuşurken biz de Artyom olarak Doğu’ya yol alıp yeni bir hayat arayışına gireceğiz.

The Last of Us Part II

Platform: PS4

The Last of Us Part II

Uncharted serisinin de yapımcısı olan Naughty Dog’un 2013 yılında piyasaya sürdüğü The Last of Us, hayatım boyunca beni ağlatmış tek oyun. Muhteşem atmosfer, oyuncunun istemese dahi duygusal bağ kurduğu ana karakterler, oyuncuyu çaresizlikle sınayan bir dünya ve enfes oyun mekanikleri... Joel ve Ellie ikilisinin macerası tabii ki tek bir oyunla sonlanamazdı, hele ki oyunculardan olağanüstü bir talep varken. İlk oyunun yaklaşık beş yıl sonrasını konu alan The Last of Us Part II, önümüzdeki yılın en iyi oyunu olmaya şimdiden aday.

A Way Out

Platform: PC, PS4, Xbox One

A Way Out

Daha önce Brothers: A Tale of Two Sons’ın başında yer alan ve aynı zamanda sinema yönetmeni de olan Josef Fares, anlaşılan o ki, iki karakterin işbirliğine dayalı oyunları seviyor. 23 Mart’ta çıkacak olan ve aksiyon/adventure türündeki A Way Out hem lokal, hem de online olarak eşli (co-op) oynanıyor. Oyundaki amaçsa Leo ve Vincent adlı iki karakteri kontrol ederek hapishaneden, sonrasında da peşimize düşen yetkililerden kaçmak. Bu süreçte oyunu oynayan oyuncuların iletişim halinde olması büyük önem taşıyacak.

Death Stranding

Platform: PS4


Death Stranding

Oyun dehası Hideo Kojima’nın Konami ile olaylı şekilde yollarını ayırması ve Metal Gear serisini ardında bırakması sonrası ne yapacağı merak konusuydu. Death Stranding duyurulduğundaysa herkesin kafası allak bullak oldu çünkü karşımıza anlaşılması güç bir dünya sundu Kojima. Aksiyon/adventure türündeki yeni oyunun kadrosu da göz alıyor. Projede Norman Reedus, Mads Mikkelsen ve Guillermo del Toro ile birlikte çalışan Kojima’nın aklından tam olarak neler geçtiğini ilerleyen aylarda daha net göreceğiz.

Detroit: Become Human

Platform: PS4


Detroit: Become Human

Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls ile interaktif film tadında kendine has bir tür yarattı Quantic Dream. Oyunların gidişatına oyuncuların kararlarının direkt olarak etki ettiği yapıdan vazgeçmeyen yapımcılar, android’lerin ve insanların iç içe yaşadığı bir gelecekte bizi yine zor kararlar almaya itecekler. Oyunun özellikle duygusal açıdan çok kritik dönüm noktaları barındırdığı bugüne kadar yayımlanan videolardan net olarak görülüyor. Başrolünde fabrikadan kaçan Kara, polis müfettişi Connor ve devrimsel lider Markus android üçlüsünün yer aldığı Detroit: Become Human’ın yılın ilk yarısında çıkması bekleniyor.

Days Gone

Platform: PS4



Days Gone

Zombi oyunlarına doyamayanları zombiye doyuracak bir oyun olacak Days Gone. Eski bir kanun kaçağı ve aynı zamanda ödül avcısı olan Deacon’ı kontrol edeceğimiz oyunda karşımıza oluk oluk zombi çıkacak. Her zombi istilasında olduğu gibi insanların güvenli bölgelerde hayatta kalmaya çalıştığı bir ortamda hem dış dünyayı keşfetmek, hem de macera yaşamak isteyen Deacon’ın hayatta kalması bize bağlı. Üstelik bunun için her fırsatta ateş gücüne sarılmak yerine gizliliğe de önem vermemiz gerekecek.

Ve Diğerleri


2018 yılında çıkacak olan oyunlar: İlk Çeyrek 2018


Fear Effect Sedna
Age of Empires: Definitive Edition
Agony
Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr
WarGroove
State of Decay 2
Battlefield 1 – Apocalypse
Bloodstained: Ritual of the Night
Train Valley 2
Don’t Starve Mega Pack
Don’t Starve: Hamlet
System Shock: Enhanced Edition
Black Desert Online
Fe
SCUM
Hollow Knight
Warhammer: Vermintide 2
Outlast
Brawlout
Vampyr
Outlast II
Anno 1800
Pillars of Eternity II: Deadfire
Monster Hunter: World
Battalion 1944
Syberia 3
Frostpunk
System Shock Remastered
Final Fantasy XV
Shovel Knight: King of Cards

2018 yılında çıkacak olan oyunlar: İkinci Çeyrek 2018


Jurassic World Evolution
Red Dead Redemption Remastered
The Guild 3
Edge of Eternity
Red Dead Redemption 2
Detroit: Become Human
Crackdown 3
Mega Man Legacy Collection 2

2018 yılında çıkacak olan oyunlar: Üçüncü Çeyrek 2018


The Gardens Between
The Wolf Among Us: A Telltale Series Season 2
Overkill’s The Walking Dead
Shenmue III
Skull and Bones
The Crew 2

2018 yılında çıkacak olan oyunlar: Dördüncü Çeyrek 2018

Blacksad
Blackroom
Anthem
Death Stranding
Mega Man 11
Zwei: The Arges Adventure
Metro Exodus
Far Home

2018 yılında çıkacak olan oyunlar: Genel 2018


Stars Beyond Reach
City of the Shroud
Laser League
Hellbound
Alaloth: Champions of the Four Kingdoms
Party Hard 2
Battlezone: Combat Commander
Deep Rock Galactic Dive
Tunic
The Witch and the Hundred Knight 2
Pathfinder: Kingmaker
Coma
Tropico 6
MX vs. ATV All Out
Shovel Knight: King of Cards
Industries of Titan
The Sinking City
Kingdom Hearts III
One Piece: World Seeker
Concrete Genie
Darksiders 3
Dungeon of Zaar
Ashen
World War Z
Surviving Mars
Black Clover: Project Knights
Serious Sam 4
Cyberpunk 2077
Car Mechanic Simulator 2018
Ooblets
Ved
The Path of Motus
Dead End Job
Tavern Keeper
UFO 50
Remothered: Tormented Fathers
Road Redemption
Vacation Simulator
Sense: A Cyberpunk Ghost Story
The Walking Dead: The Telltale Series – The Final Season
DayZ
Dying Light: Bad Blood
Killing Floor: Incursion
Praey for the Gods
System Shock Remastered
Valkyria Chronicles 4
The Forest
Camelot Unchained
Ace Combat 7: Skies Unknown
Gwent: The Witcher Card Game
Lords of the Fallen 2
The Avengers Project
Wolfenstein II: The New Colossus
İsimsiz Turtle Rock Studios Oyunu
Hearts of Iron IV: Waking the Tiger
The Lord of the Rings: The Card Game
İsimsiz Star Wars Oyunu
Marvel’s Spider-Man
Shadow of the Tomb Raider
Battlefield 2018
Code Vein
The Last of Us Part II
The Elder Scrolls V: Skyrim VR
Dreams
GTFO
Titanfall: Frontline
Harry Potter: Wizards Unite
Biomutant
Ascent: Infinite Realm
Wasteland 2: Director’s Cut
Blade & Soul
Ghost of Tsushima
Patapon 2 Remastered
SoulCalibur VI
Days Gone
Pokemon Switch
Stardew Valley
Artifact: The Dota Card Game

Yorumlar

Popüler Yayınlar